Restaurant Casa Bolta Rece Iasi
Recomandari gastronomice
Crama
Retete Bolta Rece


Cont client
E-mail:
Parola:

               

Inscrie-te acum!

Retete
 Ciorba de potroace
Ciorba de potroace Ingrediente
500 g carne cu oase de curcan, gaina, rata sau gisca, 200 g zarzavat (morcov, patrunjel, telina), o ceapa mijlocie, o lingura de orez, 1/2 l zeama de varza, un galbenus, 100 ml smantana sau iaurt, sare, leustean.

Mod de preparare
Carnea taiata bucati se pune la fiert in 3 l apa rece cu un virf de lingurita de sare. Cind clocoteste, se adauga zarzavatul ras prin razatoare cu gauri mari, sau taiat in forma de chibrit, si ceapa taiata marunt. Cind toate sint aproape fierte, se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei; se fierbe 20 minute. Ciorba se acreste cu zeama de varza sau, in lipsa, cu bors, cu zeama sau sare de lamiie, sau cu otet. Se fierbe cu zeama de varza sau cu borsul citeva minute. Cu zeama de lamaie se acreste numai dupa ce s-a luat de pe foc, ca sa nu se distruga vitaminele. Se drege pentru aroma, se adauga leustean verde sau uscat.


 Ostropel de pui

 Pui umplut

 Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

 Sarmale batranesti

 Parjoale moldovenesti

 Saramura de crap romanesc

 Bulz ciobanesc