Restaurant Casa Bolta Rece Iasi
Recomandari gastronomice
Crama
Retete Bolta Rece


Cont client
E-mail:
Parola:

               

Inscrie-te acum!

Retete
 Ciorba de potroace

 Ostropel de pui

 Pui umplut

 Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

 Sarmale batranesti

 Parjoale moldovenesti
Ingrediente
1 kg. carne macra, o ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. cartof, o felie de paine, 1 ou, ulei, 2 linguri pesmet, sare, piper, verdeata tocata.

Mod de preparare
Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si usor calita si painea stoarsa bine. Cine doreste poate toca odata cu carnea morcovul si cartoful, astfel parjoalele sunt mai fragede. Este de preferat ca tocatura sa fie data prin masina de doua ori. Se amesteca in compozitie oul, se potriveste de sare, de piper si se pune verdeata. Se ia cu lingura tocatura, se da prin pesmet, se turteste cu mana, dandu-i-se forma dorita si se prajeste bine, pe ambele parti, in ulei incins.


 Saramura de crap romanesc

 Bulz ciobanesc