Restaurant Casa Bolta Rece Iasi
Recomandari gastronomice
Crama
Retete Bolta Rece


Cont client
E-mail:
Parola:

               

Inscrie-te acum!

Retete
 Ciorba de potroace

 Ostropel de pui

 Pui umplut

 Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

 Sarmale batranesti

 Parjoale moldovenesti

 Saramura de crap romanesc
Ingrediente
1 crap romanesc de aproximativ 2-3 kg, 3-4 rosii, 5 legaturi de patrunjel, 1 buc. gogosar rosu, 2 ardei iuti (verzi), 3 lingurite delicat de legume, jumatate cutie suc de rosii, sare de bucatarie grunjoasa.

Mod de preparare
Pestele, fara cap, curatat de solzi (cu tot cu oase, nu file) se portioneaza, se da prin sarea grunjoasa si se coace pe gratar. Cand e gata, se pune intr-un vas si se acopera cu un stergar sau un capac. Se pun apoi pe gratar rosiile si gogosarul. Separat, se pregateste sosul, dupa cum urmeaza: intr-o oala se fierb 2,5 l apa si cand apa incepe sa clocoteasca se adauga delicatul si se fierbe, in continuare, la foc mic aproximativ 4 minute. Apoi, se adauga gogosarul si rosiile decojite si tocate marunt, sucul de rosii si ardeiul iute (dupa gust) lasandu-se pe foc aproximativ 5 minute. Se toaca marunt 3 legaturi de patrunjel, se adauga peste sos si se opreste focul, acoperindu-se oala cu un capac. Dupa aproximativ 4 minute se adauga pestele si cele 2 legaturi de patrunjel ramase, de asemenea, tocate marunt. Se acopera oala cu un capac. Atentie! Sarea folosita la gratar si delicatul sunt suficiente. Nu se mai adauga sare!
Se poate servi dupa aproximativ 10-15 minute, cu mamaliguta si vin alb sec.


 Bulz ciobanesc