Restaurant Casa Bolta Rece Iasi
Istoric
Dictionarul boltangiilor
Galerie foto


Cont client
E-mail:
Parola:

               

Inscrie-te acum!

Scrisori

Scrisori
MIHAI EMINESCU

La Junimea n-am avut cu nimeni nici un raport sufletesc. L-am avut, dar tarziu, cand a venit, adus de mine, Creanga, pe care-l intalnisem la Bolta Rece intr-o seara.

(scrisoare catre Veronica Micle)
ION CREANGA

Badie Mihai,

Slava Domnului c-am primit vesti de la tine.
Eu te credeam mort si ma luam de dor cu amintirile. Cand erati in jurul meu, tu, Augura cel blestemat, Conta si altii cari acum va fuduliti prin capitala alaturi cu ciocoii, manca-i-ar cainii, ca sunt fiii lui Skaraotki si pe voi norocul si binele.

De ce lasi pe Veronica sa se zbuciume? Te-am asteptat de Craciun sa vii, dar... besteleu, festeleu, ca nu pot striga valeu, si cuvantul s-a dus, ca fumul in sus si de venit n-ai mai venit... aferim... Dar noi, adica Ienachescu, Raceanu si alti musterii pentru mancarica si bauturica buna, am tras un bairam de cel turcesc cu vin grecesc de la Amira.

Apoi, ne-am dus cu sania afara din oras, si acolo pune-te din nou masa. A doua zi la fel, de-abia a treia zi ne-am zburatacit ca vrabi[i]le fiecare pe la vatra lui.

Acum stau langa horn cu pisicile mele si mai pun randuiala in cele insemnari. Tu te certi cu politicianii prin "Timpul"; ce-ai patit de te-ai facut asa razboinic? Sanatate si voie buna.

Ionica

(scrisoare catre Mihai Eminescu)