Rezervare
Str. Rece, Nr. 10, Iasi, Romania +40 - 232 - 212 255

MasaRezervare
  Carti

  200 de retete cercatede bucatarie romaneasca

  M. Kogalniceanu, C. Negruzzi

   

  25 lei

  Ciudata, uneori soarta cartilor! Nu mai putin a celei de fata. Dupa doua editii succesive, in anii 1841 si 1842, in cea de-a treia, din 1846, editorii se laudau cu indreptatita mandrie: “Doua editii cate o mie exemplare Retete cercate s-au petrecut in mai putin de un an. Lipsa acestei carti atat de neaparata pentru fistecine simtindu-sa, iata sa publica a treia editie, in care s-au indreptat toate gresalele cate scapasera la cele doua editii”.

  In anul 2004, Editura “Alfa” – Iasi lanseaza o noua editie, prefatata de “negruzzistul” Liviu Leonte.

  Propunerile tandemului Kogalniceanu – Negruzzi se dovedesc viabile si astazi. Greu este numai sa te decizi in fata generoaselor oferte, daca nu cumva te tenteaza ideea “cercarilor” in propria bucatarie.


  Bolta Rece – micromonografie 1789 – 2002

  Adrian Pricop, Constantin Botez

   

  5 lei

  Imaginea Iasului traieste in mintea celor care il viziteaza prin monumentele sale vechi: Trei Ierarhi, Golia, Cetatuia, Galata, Biserica Sfantul Nicolae Domnesc, Cladirea Universitatii Vechi, Palatul Roznovanu, Palatul Culturii, Muzeul Unirii (ultima resedinta a lui Cuza Voda in capitala Moldovei), Teatrul National Vasile Alecsandri, Casa Pogor; prin Hotelul Traian construit dupa planurile celebrului arhitect Eiffel in urma cu peste un secol.

  Dintre toate aceste nume reprezentative pentru harta arhitecturala, istorica si turistica a Iasului – se distinge firma ctitorita in urma cu mai bine de doua secole de familia Amira: Bolta Rece.